Thursday, March 12, 2015

#2 St Peters Ruby Red Ale


Teine katsetus väljamaistest konservidest tuleb St. Petersi paljukiidetud Ruby Red Ale´st. Seekord õllekomplekti parandajat ei kasutanud ning samuti jääb vahele maitsehumaldamine. Ainuke õpetusest möödahiilimine on see, et 23 liitri asemel läks müdisema 20 liitrit märjukest.
Pakend
Pakendist leidsin peale kuivpärmi ka humalapulbri pakikese mille pidi enne pärmi lisamist sisse kühveldama, mida ka vastavalt õpetusele tegin, kas see on nüüd ka maitsehumaldamine, vot mine võta kinni. Pruulimisel kasutan jätkuvalt ebameeldivuste vältimiseks Värska vett, mugavatest 7 l punsudest. Kraami kokku segades rubiinpunast ei paistnud kusagilt, pigem selline sitakarva pruun, aga ehk läheb paremaks :).
On olemas ilusamaid värve..
Suhkru tegin siirupiks ja segasin karboniseerimiseks seekord veidi rohkem kui eelmisel korral, mis sai täpselt 5,9 g/l kohta. Ümbersifoonimisel läheb tavaliselt paar liitrit õlut kaotsi, kuna täitsa tünni põhjast ei taha tõmmata. Seis peale ümbersifoonimist ja suhkru lisamist:
Juba meeldivam väljanägemine
Pudelite pesemisega ja siltide eemaldamisega nägin jälle kurja vaeva, aga on tekkinud mõned ideed selle protsessi lihtsustamiseks. Desinfitseerimine ja pudeldamine läks libedalt nagu tavaliselt tänu headele abivahenditele.
Seekord siis selline valik pudeleid
Sildistamine või õigemini siltide printimine oli ka lihtsam seekord, kuna tõmbasin spets põhja netist, aga noh nikerdama peab ikka. Ja värvus on ka õnneks mõistuse pähe võtnud, täitsa rubiinipunane.
Rivistus
Kokku: 17 liitrit
Arvutuslik ABV: 4,3 %
OG: 1046, 22° C juures
FG: 1014, 24° C juures
Kääritamine: 25.02-02.03.2015, 22-25° C 5 päeva
Maitsehumaldamine: -
Pudelisse: 02.03.2015
Laagerdunud: alates 14.03.2015
Liitri hind: 5,7 €/l

No comments:

Post a Comment